Büromuz şirketler hukuku kapsamında şirket esas sözleşmesinin hazırlanması, şirketin kurulması, şirket türünün değiştirilmesi, şirketler topluluğu oluşturulması, şirketin kişisel verileri koruma politikasının oluşturulması, şirket toplantıları için toplantı gündeminin ve çağrı mektuplarının hazırlanması, toplantı karar nisaplarının tespit edilmesi, ortağın çıkması/çıkarılması, şirketin devri veya başka bir şirketi devralması, şirketin tasfiyesi veya infisahı konularında hizmet vermektedir.

Ayrıca büromuz şirketin iştigal ettiği sektör hakkında yasal mevzuatı takibe alıp herhangi bir değişiklik ve yenilik olduğunda şirkete bildirmektedir. Talep edilmesi halinde şirket toplantılarında, görüşmelerde hazır bulunmakta olup uyuşmazlıklara hukuki çözümler getirmekteyiz. Çalıştığımız şirketlerin ticari faaliyetlerine de ticaret hukuku kapsamında destekte bulunuyor olup ticaret hukuku konusunda hizmetlerimize buradan veya internet sitemizin hizmetlerimiz bölümünden “Ticaret Hukuku” sekmesini seçerek ulaşabilirsiniz.

1136 sayılı yasanın 35. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca 500.000-TL sermaye ve üzeri sermayesi bulunan anonim şirketler ile üye sayısı yüz veya daha fazla olan yapı kooperatifleri sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorundadır. Bu fıkra hükmüne aykırı davranan kuruluşlara Cumhuriyet savcısı tarafından sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için, sanayi sektöründe çalışan onaltı yaşından büyük işçiler için kabahat tarihinde yürürlükte bulunan, asgarî ücretin iki aylık brüt tutarı kadar idarî para cezası verilmektedir. Büromuz bu zorunluluk kapsamına giren kuruluşlara sözleşmeli avukatlık hizmeti vermektedir.